Пред нас са 11 месеца, за да се договорим за  търговско

...
Пред нас са 11 месеца, за да се договорим за  търговско
Коментари Харесай

Фон Дер Лайен даде срок за споразумението с Лондон

Пред нас са 11 месеца, с цел да се договорим за   търговско съглашение  с Англия. Това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след двудневната среща на върха на Европейски Съюз, оповестяват медии.

По думите й Европейски Съюз  няма да подписва комерсиална договорка  с Обединеното кралство непременно, би трябвало да бъде уравновесено съглашение.

В наш общ  интерес е да имаме нови връзки  с Англия по спретнат метод, сподели тя и уточни три цели на диалозите за бъдещите връзки с Лондон: " Нулеви цени, нулеви квоти и нулев дъмпинг ".

От своя страна немският канцлер Ангела Меркел разяснява, че  е хубаво, че консерваторите на Борис Джонсън имат болшинство  с оглед на бъдещите договаряния с Брюксел.

" Очаквам интензивни договаряния " за съглашението за свободна търговия, разгласи немският водач. Според нея двете страни  би трябвало да проведат тези договаряния доста бързо.

" Ще бъде значимо за  нас да работим бързо и точно ", означи Меркел.

Френският президент Еманюел Макрон пък означи, че " в случай че желаеме амбициозно комерсиално съглашение, ние се нуждаем от амбициозна конвергенци я на разпоредбите ". Макрон поздрави Борис Джонсън за успеха. Той е удовлетворен от яснотата.

Европейският съвет препотвърждава желанието си да  откри допустимо най-тесни бъдещи връзки с Англия  в сходство с Политическата декларация. Бъдещите връзки ще се основават на баланс на правата и отговорностите и гарантиране на еднакъв късмет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР